Selüloz
Bitkilerin hücre yapısını dolayısıyla gövde yapısını oluşturan karbonhidrata verilen isim. Selüloz bir karbonhidrat olmasına karşın yapısındaki glikoz moleküllerinin birbirine bağlanma şekli nedeniyle insan vücudu tarafından sindirilemez.
Bitkilerin hücre yapısını dolayısıyla gövde yapısını oluşturan karbonhidrata verilen isim. Selüloz bir karbonhidrat olmasına karşın yapısındaki glikoz moleküllerinin birbirine bağlanma şekli nedeniyle insan vücudu tarafından sindirilemez.
Peynir Tepsisi
Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı
Haşhaş bitkisinin tohumudur. Mavi - siyah veya beyaz renkte olur. Ekmek, çörek, börek gibi... devamı
Köftelerde kullanılır.
Limonun doğal olarak içerisinde bulunan Sitrik asidin kristalize edilmiş haline verilen is... devamı
İdris ağacının koyu kırmızı renkte olan meyvelerinden elde edilen (kuru pasta vb.) gibi ho... devamı
Kuzukulağı mantarı. Genelde kurutulmuş olarak satılan pahalı mantar türü.
Çırpılmış yumurta beyazına şeker veya koyu şurup ilave ederek elde edilen kar şeklindeki (... devamı
Sebze ve meyvelerden, küçük top biçimli garnitürler veya süsleyiciler çıkarmak için kulanı... devamı
Süt, yumurta sarısı, şeker ve undan yapılan ve pastacılıkta kullanılan krem (şualenin için... devamı