Salamandra
Kabin bölümünde ısıyı yalnızca yukarıdan veren fırın türü. Gratine işini yapmakta kullanılır. Salamandra ile yemek ve tatlıların üst kısımları karamelize edilebilir, peynir veya şeker gibi malzemeler kahverengileştirilebilir. Genellikle profesyonel mutfaklarda kullanılır.
Proteini oluşturan birimler, monomerler.
Koyun veya sığır kalın bağırsağı. Dolması yapılır.
Soslu balık filetosu yemeklerinin yanına garnitür olarak konan ay şeklindeki küçük börek.... devamı
Yumurta akı, 2-3 damla limon suyu ve pudra şekeriyle yapılıp pastaların üzerini süslemeye ... devamı
Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı
İçinde gıda maddelerini dövüp ufalamaya yarayan, tahta, taş, maden veya plastikten yapılan... devamı
Hayvansal yağ. Karın boşluğu yağı. Etlerdeki yağ. Kasaplık hayvanların genellikle bel, böb... devamı
Izgara olacak malzemenin, kızgın ızgara üzerine konup, ızgara demir izi ile dağlanarak süs... devamı
Odun kömüründe pişirme usulü.