Özgün Yemek Tarifleri

Roti Pişirme Usulü nedir, ne demek?

Roti Pişirme Usulü hakkında bilgi

Roti Pişirme Usulü

1. Yiyecekleri kızgın fırında pişirme usulü.

2. Etlerin hiç su ilave edilmeden yağlanarak, kendi sularında fırında pişirilmesi, kızartılması yöntemi.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Cheese Tra Nedir?

Peynir Tepsisi

Glikoz Nedir?

Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı

Moriy Nedir?

Kuzukulağı mantarı. Genelde kurutulmuş olarak satılan pahalı mantar türü.

Möreng (Meringue) Nedir?

Çırpılmış yumurta beyazına şeker veya koyu şurup ilave ederek elde edilen kar şeklindeki (... devamı

Pariziyen Kaşığı Nedir?

Sebze ve meyvelerden, küçük top biçimli garnitürler veya süsleyiciler çıkarmak için kulanı... devamı

Pasta Kremi Nedir?

Süt, yumurta sarısı, şeker ve undan yapılan ve pastacılıkta kullanılan krem (şualenin için... devamı

Pırpirim (Yöresel Tanım) Nedir?

Semizotu.

Potansiyel Nedir?

Gizli müşteri kitlesi (otelcilikte müşteri potansiyeli). Ortaya çıkmamış ancak ortaya çıkm... devamı

Rezene Nedir?

Maydanozgillerden dereotuna benzer bir bitki.

Fork-Knife-Spoon Nedir?

Çatal- Bıçak- Kaşık