Özgün Yemek Tarifleri

Rokfor (Roquefort) nedir, ne demek?

Rokfor (Roquefort) hakkında bilgi

Rokfor (Roquefort)

Güney Fransa'nın Roquefort kasabasında üretilmeye başlayan içi küflü, güzel kokulu bir peynirdir. Rokfor peynirinin özelliği küflü olmasından gelir ki ismini de içinde bulunan küften almaktadır

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Labada Nedir?

Karabuğdaygillerden, dere kıyılarında, sulak çayırlarda kendiliğinden yetişen, çok yıllık ... devamı

Mercanköşk Nedir?

Kekiğe çok yakın bir ottur. Salatalardan başka et yemeklerinde, sebzelerle de kullanılır. ... devamı

Pişme Süresi Nedir?

Pişme başladıktan sonra, pişene kadar geçen, aktif süre. Örneğin; kurabiye 190 derecede 20... devamı

Poelee Nedir?

Tava.

Pompay Nedir?

Saman elması.

Sakız Kabağı Nedir?

Dolmalık kabak.

Salata Yağı Nedir?

Salatalarda kullanılan ve yüksek ısıya çok dayanıklı olmayan genellikle doymamış yağ asidi... devamı

Salmak Nedir?

İçine atmak, koymak veya dökmek. Pirinç veya makarna suya salınır.

Sebze Çevirme Nedir?

Garnitür yapmak için bazı sebzeler (havuç, patates, kabak, kereviz, şalgam) yontularak (çe... devamı

Sos (Sauce) Nedir?

Salça. Yemeğin suyu. Et, tavuk, balık sularından; yağdan elde edilen, yemeğe tat veren ya ... devamı