Rokfor (Roquefort)
Güney Fransa'nın Roquefort kasabasında üretilmeye başlayan içi küflü, güzel kokulu bir peynirdir. Rokfor peynirinin özelliği küflü olmasından gelir ki ismini de içinde bulunan küften almaktadır
Güney Fransa'nın Roquefort kasabasında üretilmeye başlayan içi küflü, güzel kokulu bir peynirdir. Rokfor peynirinin özelliği küflü olmasından gelir ki ismini de içinde bulunan küften almaktadır
Karabuğdaygillerden, dere kıyılarında, sulak çayırlarda kendiliğinden yetişen, çok yıllık ... devamı
Kekiğe çok yakın bir ottur. Salatalardan başka et yemeklerinde, sebzelerle de kullanılır. ... devamı
Pişme başladıktan sonra, pişene kadar geçen, aktif süre. Örneğin; kurabiye 190 derecede 20... devamı
Tava.
Saman elması.
Dolmalık kabak.
Salatalarda kullanılan ve yüksek ısıya çok dayanıklı olmayan genellikle doymamış yağ asidi... devamı
İçine atmak, koymak veya dökmek. Pirinç veya makarna suya salınır.
Garnitür yapmak için bazı sebzeler (havuç, patates, kabak, kereviz, şalgam) yontularak (çe... devamı
Salça. Yemeğin suyu. Et, tavuk, balık sularından; yağdan elde edilen, yemeğe tat veren ya ... devamı