Rafine
1. Özen göstererek yapılmış yemek.
2. Birinci kalite madde (ekstra zeytinyağı; birkaç işlemden geçmiş tuz, pirinç, şeker vb.).
3. Kristalleştirme, damıtma gibi ayırma yöntemleriyle istenmeyen maddelerden arındırılmış madde (yağ, petrol vb.).
Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı
Bazı gıdaların içerisinde doğal olarak bulunan bazı maddelerin, vücudumuza girdiklerinde v... devamı
Bazı gıdaların içerisinde doğal olarak bulunan bazı maddelerin vücudumuza girdiklerinde si... devamı
Gıda imalathanelerinde, depolarında vb. yerlerde böcek ve haşere öldürmek ve gıdalara bula... devamı
Yemek ve pastacılık alanında çırpma işlerinde kullanılan derin ve dibi tümsek olan özel çı... devamı
Gözle görülemeyen çok küçük canlı varlıklara verilen genel isim.