Provançale
Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.
Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.
1. Aşurelik buğday, şeker ve az pirinçten, ezilerek yapılan mayalandırılmış içecek (Soslar... devamı
1. Suda hafif haşlama. 2. Yağda hafif kavurma. 3. Biraz pişirerek yumuşatma.
Sıcak bölgelerde yetişen bir ağacın bir yemişidir. Rendelenerek toz haline getirilir ve ta... devamı
Kuru kayısı veya zerdali.
Şalgam.
Dikenlerle örtülü, yuvarlak kabuklu deniz mahsulü. İstiridye gibi içi çiğde yenebilir.... devamı
Maydonozdan sonra en çok kullanılan taze ot. Sindirimi kolaylaştırıcı bir bitkidir. Birçok... devamı
Akdeniz iklim kuşağının bazı bölgelerinde meşelik alanlarda ve meşe ağaçlarının kökleri et... devamı
Kahverengi Dana Fond'u yarıya kadar çektirerek elde edilen temel sos (et yemeği soslarında... devamı
İnce bulgur.