Özgün Yemek Tarifleri

Protein nedir, ne demek?

Protein hakkında bilgi

Protein

Canlı hücrelerin ana maddesini oluşturan, genellikle sülfür, oksijen ve karbon öğeleri bulunan amino asit birleşiminden oluşmuş karmaşık yapılı doğal madde. İkinci yiyecekler grubunu teşkil eden, yiyeceklerin bileşik ana besin maddesi.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Sotöz (Sauteuse) Nedir?

Sote işlerinde kullanılan, saplı, derin, çelik veya alüminyum tava; kasrola benzeyen dibi ... devamı

Statik Nedir?

Statik fırın; geleneksel ve turbo olmayan eski fırınlar.

Sterilizasyon Nedir?

Mikropların yok edilmesi veya etkisiz hale getirilmesiyle sağlanan saklama yöntemi.

Süs Unsuru Nedir?

Bir yemeği veya yiyeceği süslemekte kullanılan maddeler (maydanoz yaprağı, kırmızı turp, l... devamı

Şok Haşlama (Blanchi) Nedir?

Çok kısa müddet kaynatma yöntemi. 1. Sebzeleri 30 saniye civarı kaynar sudan geçirmek. ... devamı

Tart Kalıbı Nedir?

Pay, tart ve turta pişirmede kullanılır. Derinliği 2-3 cm olan bu kalıplar cam veya metal ... devamı

Toksin Nedir?

Canlı organizmalarda görülen zehir (vücumuzda bulunan ve atılan bir tür zehirli atık).... devamı

Tomatiz Ekşisi Nedir?

Domates salçası.

Varyasyon Nedir?

Çeşitlilik, farklılık. Değişiklik.

Vejetal (Vegetal) Nedir?

Bitkisel.