Özgün Yemek Tarifleri

Protein nedir, ne demek?

Protein hakkında bilgi

Protein

Canlı hücrelerin ana maddesini oluşturan, genellikle sülfür, oksijen ve karbon öğeleri bulunan amino asit birleşiminden oluşmuş karmaşık yapılı doğal madde. İkinci yiyecekler grubunu teşkil eden, yiyeceklerin bileşik ana besin maddesi.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Toksin Nedir?

Canlı organizmalarda görülen zehir (vücumuzda bulunan ve atılan bir tür zehirli atık).... devamı

Tomatiz Ekşisi Nedir?

Domates salçası.

Üçüncü Kategori Etler Nedir?

Birinci ve ikinci kategori etlerden sonra gelen et parçaları (haşlamalık, kıymalık, gerdan... devamı

Yirmibeş Derceli Şurup Nedir?

100 gr şeker için 85 gr oranında su içeren bir şurup çeşidi.

Irish Coffee Nedir?

Isıtılmış bir şarap bardağına 2 ölçü viski ve 1 çay kaşığı koyulur. Üzerine taze yapılmış ... devamı

Italian Roast (İtalyan Fırınlama) Nedir?

Çekirdeklerin üzeri yarıdan fazla yağla kaplıdır. İyice koyulaşmıştır. Sütlü çikolata reng... devamı

Karamelizasyon Nedir?

Kahve çekirdeğinde bulunan ve kıvamı ve tadı etkileyen karbonhidratların fırınlanma işlemi... devamı

Kolloidler Nedir?

Kahvede eriyemeyen ancak metal filtrelerden geçebilen partiküller. Kahvenin ağızdaki izlen... devamı

Vienna Roast Nedir?

Orta derecenin üzerinde fırınlanmış çekirdeklerdir. Üzerlerinde yağ belirmeye başlar. Terc... devamı

Apple Juice Nedir?

Kayısı Suyu