Özgün Yemek Tarifleri

Pişme Süresi nedir, ne demek?

Pişme Süresi hakkında bilgi

Pişme Süresi

Pişme başladıktan sonra, pişene kadar geçen, aktif süre. Örneğin; kurabiye 190 derecede 20 daikada pişer. Fırının termostatı 190 dereceye ayarlanır ve ön ısıtma yapılır. Fırın 190 derece sıcaklığa ulaştığında kurabiye fırına sürülür ve 20 dakika sonra kurabiye pişmiş olur.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Konsantrasyon (Concentration) Nedir?

Yoğunluk. Dıştan içe pişirme biçimi.

Krema Torbası Nedir?

Pastacıların kullandığı, içine krema veya başka bir şey koyup sıkma işine yarayan üçgen to... devamı

Kuru Tarhun Nedir?

Tazesinin kullanıldığı her yerde kullanılır.

Kuru zahter (Yöresel Tanım) Nedir?

Tarsusta baharatla karıştırılmış ve dövülmüş karpuz çekirdeği.

Kurut (Yöresel Tanım) Nedir?

Yoğurt veya çökeleğin kurutulmuşu.

Kuşane Nedir?

Yayvan küçük tencere. Helvahane tencere.

Kuşburnu (Yöresel Tanım) Nedir?

Yabani gül ağacının meyvesi.

Kuvertur (Couverture) Nedir?

Pasta, tatlı ve desertler üzerine, süs veya parlatma amacıyla sürülen ve kaplanan pastacıl... devamı

Kuzine Nedir?

Hem ısıtmaya hem de üzerinde veya içinde yemek pişirmeye yarayan büyük mutfak sobası.... devamı

Külah (Yöresel Tanım) Nedir?

Biber veya patlıcan kurusu.