Pikata
Dana etinden dövülerek (4-5 mm) inceltilmiş yumuşak parça. Kişi başına 2 veya 3 pikata düşer. Kontrefilden, bonfileden veya trançtan kesilip yapılır. Sefa bifteği.
Dana etinden dövülerek (4-5 mm) inceltilmiş yumuşak parça. Kişi başına 2 veya 3 pikata düşer. Kontrefilden, bonfileden veya trançtan kesilip yapılır. Sefa bifteği.
Peynir Tepsisi
Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı
Çatal- Bıçak- Kaşık
Su Isıtıcı
Termos
Bazı gıdaların içerisinde doğal olarak bulunan bazı maddelerin, vücudumuza girdiklerinde v... devamı
Gıda imalathanelerinde, depolarında vb. yerlerde böcek ve haşere öldürmek ve gıdalara bula... devamı
Yemek ve pastacılık alanında çırpma işlerinde kullanılan derin ve dibi tümsek olan özel çı... devamı
Gözle görülemeyen çok küçük canlı varlıklara verilen genel isim.
Et yemeyen kişi. (Fr. Végétarien)