Orta Isı
150 - 180 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada koyu sarı renk alır.
150 - 180 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada koyu sarı renk alır.
Limon, portakal, salatalık gibi malzemelerin kabuğunu (süsleme için) bir aletle (kanalör) ... devamı
Bir çeşit diken.
İri öğütülmüş mısır unu, mısır yarması.
Kaz, ördek, yılanbalığı gibi yağlı yiyeceklerde ve yahnilerde kullanılır. Vermut tipi bazı... devamı
Hastalık oluşturan mikrop; zararlı mikrop.
Gıdaların soğutulması ya da soğuk muhafaza edilmesi için kullanılan buzdolabı, soğuk oda, ... devamı
Pay, tart ve turta pişirmede kullanılır. Derinliği 2-3 cm olan bu kalıplar cam veya metal ... devamı
Kahve çekirdeğinde bulunan ve kıvamı ve tadı etkileyen karbonhidratların fırınlanma işlemi... devamı
Orta derecenin üzerinde fırınlanmış çekirdeklerdir. Üzerlerinde yağ belirmeye başlar. Terc... devamı
Tereyağlı Ekmek