Nar Ekşisi
Narın kaynatılması ile elde edilen bir çeşit pekmez. Yemeklere, çorbalara ve salatalara mayhoş bir tat vermesi için katılır.
Narın kaynatılması ile elde edilen bir çeşit pekmez. Yemeklere, çorbalara ve salatalara mayhoş bir tat vermesi için katılır.
1. Yemek bilimi. İyi yemek hazırlama sanatı. Yemek sanat alanı. 2. Sağlığa uygun, iyi d... devamı
Yemek yeme usulüne ve yemeklerin sırasına göre yemekte kullanılacak tabak, çatal, kaşık, b... devamı
Proteini oluşturan birimler, monomerler.
Bir tencere yarıya kadar sıcak su ile doldurularak ağır ateş üzerine oturtulur. Bu tencere... devamı
Pembeleştirilmiş una tere yağ ve süt ilave edilerek elde edilen bir tür muhallebi. Çeşitli... devamı
Koyun veya sığır kalın bağırsağı. Dolması yapılır.
Dana bonfileden kesilmiş 1 santim kalınlığında bonfile parçaları.
Yumurta sarısı, hardal, sirke, limon suyu, tereyağı veya sıvıyağ ile yapılan sıcak veya so... devamı
Soslu balık filetosu yemeklerinin yanına garnitür olarak konan ay şeklindeki küçük börek.... devamı
Kolayca kırılıp ufalanan.