Mizanplas (Mis en place)
Mutfakta veya restaurantta yemek ve servis öncesi yapılan hazırlıklara verilen isim.
Mutfakta veya restaurantta yemek ve servis öncesi yapılan hazırlıklara verilen isim.
Yaprak Dolması
Kumaş Masa Örtüsü
Temel kahverengi sos.
Kızgın bol yağda pişirme usulü.(Fr. Frit)
Dumanlama işlemi. Et ve balıkları genellikle meşe odununun dumanına maruz bırakarak hem ar... devamı
Mantar ve mantar sporlarının öldürülmesi veya kontrol altına alınması amacıyla kullanılan ... devamı
Farklı mutfak kültürlerini veya farklı ülke mutfaklarını birleştirildiği, sentezlendiği ye... devamı
Kuvertur çikolata ve süt kreması ile yapılan, pasta, kek, şekerleme, bisküvi ve kurabiyele... devamı
Bazı gıdaların içerisinde doğal olarak bulunan bazı maddelerin, vücudumuza girdiklerinde v... devamı
Gıdaların kendi doğal yapılarından kaynaklanan ve bazı insanlarda meydana gelen sağlık sor... devamı