Özgün Yemek Tarifleri

Kuli (Coulis) nedir, ne demek?

Kuli (Coulis) hakkında bilgi

Kuli (Coulis)

Meyve veya sebzelerin sıvı püre haline getirilmesiyle elde edilen sos. Genellikle deserlerin yanında verilen meyve sosları için kullanılır.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Gratine Yapma Nedir?

Yemeğin veya yiyeceğin üzerini salamdrada veya fırında kızartma.

Katı Hamur Nedir?

Kulak memesi yumuşaklığında hazırlanmış hamur.

Kızartma Nedir?

Herhangi bir ısı yardımıyla, önce dış yüzeyinden başlayıp, kızartılarak pişirilen yiyecek.... devamı

Krema Torbası Nedir?

Pastacıların kullandığı, içine krema veya başka bir şey koyup sıkma işine yarayan üçgen to... devamı

Kuru zahter (Yöresel Tanım) Nedir?

Tarsusta baharatla karıştırılmış ve dövülmüş karpuz çekirdeği.

Kurut (Yöresel Tanım) Nedir?

Yoğurt veya çökeleğin kurutulmuşu.

Kuvertur (Couverture) Nedir?

Pasta, tatlı ve desertler üzerine, süs veya parlatma amacıyla sürülen ve kaplanan pastacıl... devamı

Küf Nedir?

Organik maddeler üzerinde nem ve ısı etkisiyle oluşan, bazen yeşil renkte ve pamukçuk görü... devamı

Labada Nedir?

Karabuğdaygillerden, dere kıyılarında, sulak çayırlarda kendiliğinden yetişen, çok yıllık ... devamı

Lipit (Lipid) Nedir?

Halk arasında yaygın olarak bilinen adıyla yağ. Lipit, tüm yağları kapsayan bir terimdir. ... devamı