Özgün Yemek Tarifleri

Krem Patisiyer (Creme patissiere) nedir, ne demek?

Krem Patisiyer (Creme patissiere) hakkında bilgi

Krem Patisiyer (Creme patissiere)

Pasta kreması, şualenin içine konan krem.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Kalsiyum Nedir?

Kemiklerin oluşumunu sağlayan ana mineral madde. Birinci yiyecekler grubunu teşkil eden yi... devamı

Karabiber Nedir?

Kuru ve siyah tanelerinin baharlı ve acı bir tadı vardır. Hemen hemen her türlü yemekte bü... devamı

Kasnaklı Kalıp Nedir?

Altı çıkarılıp takılabilir pasta ve kek kalıbı. Kek, pandispanya ve tatlıların, piştikten ... devamı

Katı Hamur Nedir?

Kulak memesi yumuşaklığında hazırlanmış hamur.

Kelek (Yöresel Tanım) Nedir?

Olmamış kavun.

Keme (Yöresel Tanım) Nedir?

Arapçası "kemü", kıymetli bir mantar türü.

Keş Nedir?

Torba (süzme) yoğurdundan yapılan (parmesana benzer) sert peynir (makarnalarda kullanılır)... devamı

Kızartma Nedir?

Herhangi bir ısı yardımıyla, önce dış yüzeyinden başlayıp, kızartılarak pişirilen yiyecek.... devamı

Korne (Corne) Nedir?

Mika. İnce yuvarlak kazıyıcı alet. Hamur, sos, krem vb. kazımak ve sıyırmak için kullanılı... devamı

Kökleştirmek Nedir?

Hamurun içini doldurmadan önce, fırında kısmen veya tamamen pişirme işlemi. Tart ve tarta ... devamı