Özgün Yemek Tarifleri

Krem Patisiyer (Creme patissiere) nedir, ne demek?

Krem Patisiyer (Creme patissiere) hakkında bilgi

Krem Patisiyer (Creme patissiere)

Pasta kreması, şualenin içine konan krem.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Beyaz Toz Biber Nedir?

Dış kabuğu alınmış karabiberin öğütülmüşüdür. Tadı karabibere göre daha hafiftir. Özellikl... devamı

Deniz Börülcesi Nedir?

Deniz kenarlarında ve tuzlu toraklarda yetişen otsu bir bitki. Genellikle haşlandıktan son... devamı

Et Suyu Nedir?

Çeşitli et, kemik gibi yiyeceklerin su ile kaynatılmasıyla elde edilen besleyici su.

Hafif Isı Nedir?

Isının 100 - 140 derece civarında olması gerekir. Fırına kağıt koyduğunuzda, kağıdın 5 dak... devamı

Kapari Nedir?

Kapari ağacının açılmamış tomurcuklarıdır.

Karbonhidrat Nedir?

1. Bitkisel kaynaklı tüm gıda maddelerinde bulunan ve insan vücudu tarafından birinci dere... devamı

Kazayağı Nedir?

Beyaz çiçekli otsu bir bitkidir. Ispanak gibi pişirilir. Turşusu da yapılır.

Kızgın Nedir?

230 -240 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada kavrulur.

Kornişon Nedir?

Küçük salatalık(hıyar) turşusuna verilen isimdir.

Provançale Nedir?

Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.