Krem Patisiyer (Creme patissiere)
Pasta kreması, şualenin içine konan krem.
Pasta kreması, şualenin içine konan krem.
Dış kabuğu alınmış karabiberin öğütülmüşüdür. Tadı karabibere göre daha hafiftir. Özellikl... devamı
Deniz kenarlarında ve tuzlu toraklarda yetişen otsu bir bitki. Genellikle haşlandıktan son... devamı
Çeşitli et, kemik gibi yiyeceklerin su ile kaynatılmasıyla elde edilen besleyici su.
Isının 100 - 140 derece civarında olması gerekir. Fırına kağıt koyduğunuzda, kağıdın 5 dak... devamı
Kapari ağacının açılmamış tomurcuklarıdır.
1. Bitkisel kaynaklı tüm gıda maddelerinde bulunan ve insan vücudu tarafından birinci dere... devamı
Beyaz çiçekli otsu bir bitkidir. Ispanak gibi pişirilir. Turşusu da yapılır.
230 -240 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada kavrulur.
Küçük salatalık(hıyar) turşusuna verilen isimdir.
Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.