Özgün Yemek Tarifleri

Kökleştirmek nedir, ne demek?

Kökleştirmek hakkında bilgi

Kökleştirmek

Hamurun içini doldurmadan önce, fırında kısmen veya tamamen pişirme işlemi. Tart ve tarta benzer yiyecekler için hamurun çökmesini ya da bozulmasını önlemek amacıyla yapılan bir işlem.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Gevşetme Nedir?

Yemeğin yumuşatılması, sulandırılması.

Glasaj (Glacage) Nedir?

Glase yapma usulü, parlatma, cilalama. Kuvertürle pastanın üzerini kapama.

Hardal Nedir?

Bu bitkinin tohumu un durumuna getirilir ve sirkeyle karıştırılarak macun kıvamında bir ka... devamı

Haşhaş Tohumu Nedir?

Haşhaş bitkisinin tohumudur. Mavi - siyah veya beyaz renkte olur. Ekmek, çörek, börek gibi... devamı

Havaneli Nedir?

Havanda bir şeyi dövmeye yarayan tokmak.

Herse (Yöresel Tanım) Nedir?

Bazı yörelerde yağlı ete, bazı yörelerde et yemeğine verilen isim.

Hint Biberi Nedir?

Keskin kokusu ve güçlü terpen aroması olan, tat bakımından karabibire yakın çok güçlü acıs... devamı

Hollandez Sos Nedir?

Yumurta sarısı, tereyağ ve limon suyu ile yapılan sıcak sos.

Isı Nedir?

Sıcaklık ve soğukluk derecesi.

İzoterm Araçlar Nedir?

Yemeklerin ve gıdaların sıcak ya da soğukluğunun muhafaza edildiği ısı geçirgenliği çok az... devamı