Kızartma
Herhangi bir ısı yardımıyla, önce dış yüzeyinden başlayıp, kızartılarak pişirilen yiyecek. Susuz olarak dış yüzeyini karamelleştirip, sonra gerekirse su konup pişmesi tamamlanabilir.
Herhangi bir ısı yardımıyla, önce dış yüzeyinden başlayıp, kızartılarak pişirilen yiyecek. Susuz olarak dış yüzeyini karamelleştirip, sonra gerekirse su konup pişmesi tamamlanabilir.
Bazı yörelerde yağlı ete, bazı yörelerde et yemeğine verilen isim.
Yemeklerin ve gıdaların sıcak ya da soğukluğunun muhafaza edildiği ısı geçirgenliği çok az... devamı
Kanal açma aleti. Süs için sebze ve meyvelere kanal açar.
Kulak memesi yumuşaklığında hazırlanmış hamur.
Kişniş genellikle şuruplarda ve likörlerde kullanılmaktadır. Kişniş şekeri pastacılıkta ve... devamı
İçerik, içindekiler veya bir şeyi meydana getiren parçaların toplamı.
Yoğunluk. Dıştan içe pişirme biçimi.
İri öğütülmüş mısır unu, mısır yarması.
Maliyet.
Maliyet kontrolü.