Özgün Yemek Tarifleri

Kızartma nedir, ne demek?

Kızartma hakkında bilgi

Kızartma

Herhangi bir ısı yardımıyla, önce dış yüzeyinden başlayıp, kızartılarak pişirilen yiyecek. Susuz olarak dış yüzeyini karamelleştirip, sonra gerekirse su konup pişmesi tamamlanabilir.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Herse (Yöresel Tanım) Nedir?

Bazı yörelerde yağlı ete, bazı yörelerde et yemeğine verilen isim.

İzoterm Araçlar Nedir?

Yemeklerin ve gıdaların sıcak ya da soğukluğunun muhafaza edildiği ısı geçirgenliği çok az... devamı

Kanalör (Canaleur) Nedir?

Kanal açma aleti. Süs için sebze ve meyvelere kanal açar.

Katı Hamur Nedir?

Kulak memesi yumuşaklığında hazırlanmış hamur.

Kişniş Nedir?

Kişniş genellikle şuruplarda ve likörlerde kullanılmaktadır. Kişniş şekeri pastacılıkta ve... devamı

Kompozisyon Nedir?

İçerik, içindekiler veya bir şeyi meydana getiren parçaların toplamı.

Konsantrasyon (Concentration) Nedir?

Yoğunluk. Dıştan içe pişirme biçimi.

Korkota (Yöresel Tanım) Nedir?

İri öğütülmüş mısır unu, mısır yarması.

Kost (Cost) Nedir?

Maliyet.

Kost-Kontrol (Cost-controle) Nedir?

Maliyet kontrolü.