Karkas
Kasaplık hayvanların kesiminden sonraki bütün hali. Dana ve sığırlar yarım karkas, kuzu ve koyunlar kasaplara yarım karkas olarak satılır. Yani derisi yüzülmüş, işkembesi çıkarılmış ve sakatatları alınmış bütün ve kemikli et.
Kasaplık hayvanların kesiminden sonraki bütün hali. Dana ve sığırlar yarım karkas, kuzu ve koyunlar kasaplara yarım karkas olarak satılır. Yani derisi yüzülmüş, işkembesi çıkarılmış ve sakatatları alınmış bütün ve kemikli et.
Gıda ile temas eden alet, ekipman ve yüzeylerin gıda artıklarından, kirlerden arındırılmas... devamı
Sebze yada meyveleri bıçakla dikine her yönde kesikler yaparak minik minik doğramak.
1. Genellikle gratine edilecek yemeğin üzerindeki sosa rendelenmiş peynir serpilerek fırın... devamı
1. Et ve balık yemeklerine lezzet katmak veya etin yumuşayarak daha lezzetli bir hale gelm... devamı
Biraz kavurarak pembeleştirme, hafif kızartma yöntemi (soğan pembeleştirilir).
Dış kabuğu alınmış karabiberin öğütülmüşüdür. Tadı karabibere göre daha hafiftir. Özellikl... devamı
Susamın ezilmesi ile yapılan yüksek enerjili besin.
Bol baharatlı domates sosu.
Yumurta sarısı, tereyağı, sirke soğan yada sarımsak, biber ve maydanoz kullanarak yapılan ... devamı
Bademin taze olarak yenilebilen şekli.