Özgün Yemek Tarifleri

Karkas nedir, ne demek?

Karkas hakkında bilgi

Karkas

Kasaplık hayvanların kesiminden sonraki bütün hali. Dana ve sığırlar yarım karkas, kuzu ve koyunlar kasaplara yarım karkas olarak satılır. Yani derisi yüzülmüş, işkembesi çıkarılmış ve sakatatları alınmış bütün ve kemikli et.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Temizlik Nedir?

Gıda ile temas eden alet, ekipman ve yüzeylerin gıda artıklarından, kirlerden arındırılmas... devamı

Çentmek Nedir?

Sebze yada meyveleri bıçakla dikine her yönde kesikler yaparak minik minik doğramak.

Gratine Etmek Nedir?

1. Genellikle gratine edilecek yemeğin üzerindeki sosa rendelenmiş peynir serpilerek fırın... devamı

Marinat Nedir?

1. Et ve balık yemeklerine lezzet katmak veya etin yumuşayarak daha lezzetli bir hale gelm... devamı

Pembeleştirmek Nedir?

Biraz kavurarak pembeleştirme, hafif kızartma yöntemi (soğan pembeleştirilir).

Beyaz Toz Biber Nedir?

Dış kabuğu alınmış karabiberin öğütülmüşüdür. Tadı karabibere göre daha hafiftir. Özellikl... devamı

Tahin Nedir?

Susamın ezilmesi ile yapılan yüksek enerjili besin.

Sos Marinara Nedir?

Bol baharatlı domates sosu.

Sos Bernez Nedir?

Yumurta sarısı, tereyağı, sirke soğan yada sarımsak, biber ve maydanoz kullanarak yapılan ... devamı

Çağla Nedir?

Bademin taze olarak yenilebilen şekli.