Karbonhidrat
1. Bitkisel kaynaklı tüm gıda maddelerinde bulunan ve insan vücudu tarafından birinci derecede enerji temin etmekte kullanılan en önemli besin öğesidir. Karbonhidratların bilimsel ismi sakkarittir.
2. Enerji veren, şekerli kimyasal besin maddeleri. Kaslarda ve karaciğerde glikojen olarak biriken maddedir. Kanda ise kan glikozu olarak bulunur.
Karabiberin dış kabuğu alınmış ve öğütülmüş halidir. Karabibere göre daha keskin kokulu, f... devamı
Kahverengi Dana Fond'u yarıya kadar çektirerek elde edilen temel sos (et yemeği soslarında... devamı
Doğal olarak yetişen ve yaprakları sebze gibi yenen bir bitkidir. Taze çiçeklerden çay yap... devamı
Doğal ekmek, peynir vb.yiyecekler üzerinde gelişen mikro akslı mantar (Küf mantarı).... devamı
Sütten yapılan bir çeşit peynir, kesmik, çökelek. Süt kaynatılırken kesilir ise kaynamaya ... devamı
Doğal, normal olarak hücrelerin ve dokunun işleme durumu.
Yerli maydanozun kıvırcık yapraklısı. Kokusu daha hafiftir. Süslemeye çok uygundur.... devamı
Elektrik ya da gazla çalışan, kızgın ve çok yağda kızartma işini yapan alet.