Özgün Yemek Tarifleri

Karbonhidrat nedir, ne demek?

Karbonhidrat hakkında bilgi

Karbonhidrat

1. Bitkisel kaynaklı tüm gıda maddelerinde bulunan ve insan vücudu tarafından birinci derecede enerji temin etmekte kullanılan en önemli besin öğesidir. Karbonhidratların bilimsel ismi sakkarittir.

2. Enerji veren, şekerli kimyasal besin maddeleri. Kaslarda ve karaciğerde glikojen olarak biriken maddedir. Kanda ise kan glikozu olarak bulunur.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Glikoz Nedir?

Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı

Cheese Tra Nedir?

Peynir Tepsisi

Fork-Knife-Spoon Nedir?

Çatal- Bıçak- Kaşık

Mikroorganizma Nedir?

Gözle görülemeyen çok küçük canlı varlıklara verilen genel isim.

Vejetaryen Nedir?

Et yemeyen kişi. (Fr. Végétarien)

Garnisaj (Garnissage) Nedir?

Garnitürleme; yemeğin yanına veya içine garnitür koyma.

Kanal Açma Nedir?

Limon, portakal, salatalık gibi malzemelerin kabuğunu (süsleme için) bir aletle (kanalör) ... devamı

Korkota (Yöresel Tanım) Nedir?

İri öğütülmüş mısır unu, mısır yarması.

Lamer (Yöresel Tanım) Nedir?

Kabak.

Misk Otu Nedir?

Kaz, ördek, yılanbalığı gibi yağlı yiyeceklerde ve yahnilerde kullanılır. Vermut tipi bazı... devamı