Özgün Yemek Tarifleri

Jü (Jus) nedir, ne demek?

Jü (Jus) hakkında bilgi

Jü (Jus)

Pişerken etten veya tavuktan, pişme kabına akarak sertleşen (sük) yemek suyunun sulandırılmasıyla elde edilen sulu, kahverengi sos; et fırında kızartıldıktan sonra etin piştiği tepsiye biraz aromatik malzeme ve su konup kısa süre kaynatılır ve sıvı süzgeçten geçirilerek etin yanında verilir (bu sos koyulaştırılmaz).

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Ambles Nedir?

Suda pişirilme şekli.

Köri Nedir?

Kimyon, biber, zerdeçal, kişniş, karanfil, kakule, zencefil, hintcevizi, demirhindi ve acı... devamı

Lonj Nedir?

Dana ve karacanın omuzu altından kuyruğa giden sırt kemiğinin yarı kısmı.

Rokfor (Roquefort) Nedir?

Güney Fransa'nın Roquefort kasabasında üretilmeye başlayan içi küflü, güzel kokulu bir pey... devamı

Tutam Nedir?

Çok küçük bir miktar; bir fiske.

Amortisman Nedir?

Değer kaybı. Bir ekipmanın, bir yapının veya başka bir unsurun maliyetini dönemlere bölere... devamı

Arıtma Nedir?

Berraklaştırma veya rafine etme. Konseme, et suyu, erimiş tereyağı vb. berraklaştırmak.... devamı

Aromatik Malzeme Nedir?

Tat, lezzet ve koku amacıyla doğranarak veya bütün olarak hazırlanan soğan, havuç, kereviz... devamı

Beyaz Toz Karabiber Nedir?

Karabiberin dış kabuğu alınmış ve öğütülmüş halidir. Karabibere göre daha keskin kokulu, f... devamı

Beyran (Yöresel Tanım) Nedir?

Gaziantepte sabah içilen bir çorba çeşidi.