Griye (Grille)
Bir yemeği ızgarada pişirme usulü.
Bir yemeği ızgarada pişirme usulü.
Yemeğin yumuşatılması, sulandırılması.
Glase yapma usulü, parlatma, cilalama. Kuvertürle pastanın üzerini kapama.
Bu bitkinin tohumu un durumuna getirilir ve sirkeyle karıştırılarak macun kıvamında bir ka... devamı
Haşhaş bitkisinin tohumudur. Mavi - siyah veya beyaz renkte olur. Ekmek, çörek, börek gibi... devamı
Havanda bir şeyi dövmeye yarayan tokmak.
Bazı yörelerde yağlı ete, bazı yörelerde et yemeğine verilen isim.
Keskin kokusu ve güçlü terpen aroması olan, tat bakımından karabibire yakın çok güçlü acıs... devamı
Yumurta sarısı, tereyağ ve limon suyu ile yapılan sıcak sos.
Sıcaklık ve soğukluk derecesi.
Yemeklerin ve gıdaların sıcak ya da soğukluğunun muhafaza edildiği ısı geçirgenliği çok az... devamı