Glikoz
Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şurubunda ve birçok pasta yapımında kullanılır.
Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şurubunda ve birçok pasta yapımında kullanılır.
Kolayca kırılıp ufalanan.
Dana ve karacanın omuzu altından kuyruğa giden sırt kemiğinin yarı kısmı.
Bir fırça yardımıyla, yiyeceklerin üzerine erimiş tereyağı sürerek parlatmak.
Sığır budunda bulunan en büyük et parçası.
Dana etinin dövülüp inceltilmiş yumuşak parçalarına verilen isim. Bonfileden, kontrfileden... devamı
Hafif ateşte çırpılarak pişirilip krem haline getirilmiş yumurta sarısı.
Berraklaştırma veya rafine etme. Konseme, et suyu, erimiş tereyağı vb. berraklaştırmak.... devamı
Gaziantepte sabah içilen bir çorba çeşidi.
Fransızlara özgü çörek veya bir tür yağlı çörek ekmeği.
Turpgillerden yeşil yumrulu bir sebzedir, yüksek derecede diyet lifi ve vitaminler içerir,... devamı