Özgün Yemek Tarifleri

Glikoz nedir, ne demek?

Glikoz hakkında bilgi

Glikoz

Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şurubunda ve birçok pasta yapımında kullanılır.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Gevrek Nedir?

Kolayca kırılıp ufalanan.

Lonj Nedir?

Dana ve karacanın omuzu altından kuyruğa giden sırt kemiğinin yarı kısmı.

Lüstre (Lustrer) Nedir?

Bir fırça yardımıyla, yiyeceklerin üzerine erimiş tereyağı sürerek parlatmak.

Tranç Nedir?

Sığır budunda bulunan en büyük et parçası.

Sefa Bifteği Nedir?

Dana etinin dövülüp inceltilmiş yumuşak parçalarına verilen isim. Bonfileden, kontrfileden... devamı

Sabayon Nedir?

Hafif ateşte çırpılarak pişirilip krem haline getirilmiş yumurta sarısı.

Arıtma Nedir?

Berraklaştırma veya rafine etme. Konseme, et suyu, erimiş tereyağı vb. berraklaştırmak.... devamı

Beyran (Yöresel Tanım) Nedir?

Gaziantepte sabah içilen bir çorba çeşidi.

Briyoş (Brilloche) Nedir?

Fransızlara özgü çörek veya bir tür yağlı çörek ekmeği.

Brokoli Nedir?

Turpgillerden yeşil yumrulu bir sebzedir, yüksek derecede diyet lifi ve vitaminler içerir,... devamı