Fumigasyon
Dumanlama işlemi. Et ve balıkları genellikle meşe odununun dumanına maruz bırakarak hem aroma ve lezzet katmak için uygulanan hem de saklama ömrünü uzatmak için uygulanan işleme verilen isim.
Dumanlama işlemi. Et ve balıkları genellikle meşe odununun dumanına maruz bırakarak hem aroma ve lezzet katmak için uygulanan hem de saklama ömrünü uzatmak için uygulanan işleme verilen isim.
Peynir Tepsisi
Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı
Çatal- Bıçak- Kaşık
Su Isıtıcı
Gözle görülemeyen çok küçük canlı varlıklara verilen genel isim.
Et yemeyen kişi. (Fr. Végétarien)
Bu meyane de aynı biçimde yapılır. Ancak daha uzun süre pişirilerek meyanenin açık kahvere... devamı
Kapari ağacının açılmamış tomurcuklarıdır.
Halk arasında "kızamık şekeri "olarak bilinir. Eritilmiş şeker, limon suyu ve kırmızı gıda... devamı
Süt şekeri, Glikoz ve galaktozdan oluşan bir disakkarit.