Dezenfeksiyon
Gıda ile temas eden alet, ekipman ve yüzeylerde var olan mikroorganizmaları yok etmek için uygulanan işlem basamağı.
Gıda ile temas eden alet, ekipman ve yüzeylerde var olan mikroorganizmaları yok etmek için uygulanan işlem basamağı.
Bazı gıdaların içerisinde doğal olarak bulunan bazı maddelerin, vücudumuza girdiklerinde v... devamı
Zararlı canlıları (organizmaları) engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azalt... devamı
Şeker şurubunun, şeker yoğunluğunu ölçen alet.
Gıdaların ve yemeklerin içerisine yabancı madde düşmesini ve farklı kokuların sinmesini ön... devamı
Bir ürünün doğallığını, içine başka bir şey karıştırarak bozmak.
Yemeğe katılacak bir maddenin; yemek karıştırırken damla damla veya incecik akıtılarak ekl... devamı
Zor pişen kuru baklagillerin pişirme sürelerini kısaltmak için önceden su içinde bekletilm... devamı
Çeşitli hayvanların kemik, deri ve bağ dokusunun kaynatılması ile elde edilen yarı şeffaf,... devamı
Hiç tuzu olmayan yumuşak krem peynir. Daha çok tatlılarda ve pastacılıkta kullanılır. Orta... devamı
1. Et ve balık yemeklerine lezzet katmak veya etin yumuşayarak daha lezzetli bir hale gelm... devamı