Özgün Yemek Tarifleri

Briyoş (Brilloche) nedir, ne demek?

Briyoş (Brilloche) hakkında bilgi

Briyoş (Brilloche)

Fransızlara özgü çörek veya bir tür yağlı çörek ekmeği.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Çekilmiş Ekmekiçi Nedir?

Normal ekmeklerin dış kabukları alınıp içi, bir rondo yardımıyla çekilerek inceltilir.... devamı

Darı Fülfül Nedir?

4-6 santim, koni biçiminde, açık esmer renkli, yakıcı ve keskin lezzetli olan meyveler.... devamı

Deniz Kestanesi Nedir?

Dikenlerle örtülü, yuvarlak kabuklu deniz mahsulü. İstiridye gibi içi çiğde yenebilir.... devamı

Dereceli Şurup Nedir?

Tatlı şurubun kıvam noktasıdır. Şurubun bilimsel yöntemle hazırlanmış şeklidir.... devamı

Dereotu Nedir?

Maydonozdan sonra en çok kullanılan taze ot. Sindirimi kolaylaştırıcı bir bitkidir. Birçok... devamı

Dezenfektan (Desinfectent) Nedir?

Herhangi bir ekipmanı, malzemeyi veya yüzeyi barındırdığı mikroorganizmalardan tamamen arı... devamı

Dömiglas (Demi-glace) Nedir?

Kahverengi Dana Fond'u yarıya kadar çektirerek elde edilen temel sos (et yemeği soslarında... devamı

Du (Yöresel Tanım) Nedir?

İnce bulgur.

Düğücük (Yöresel Tanım) Nedir?

Ceviz ezmesinden yapılan bir tür çerez.

Ebegümeci Nedir?

Doğal olarak yetişen ve yaprakları sebze gibi yenen bir bitkidir. Taze çiçeklerden çay yap... devamı