Breze Usulü Pişirme
Bir gıdayı (genellikle et) kapalı bir kap içerisine az su ile konulup kabın üzeri kapatıldıktan sonra fırında yavaş yavaş pişirilmesi usulü.
Bir gıdayı (genellikle et) kapalı bir kap içerisine az su ile konulup kabın üzeri kapatıldıktan sonra fırında yavaş yavaş pişirilmesi usulü.
Dondurulmuş yada buzlu olarak hazırlanan meşrubat veya içkidir.
Dumanda kurutulmuş ete verilen isimdir. Yine aynı şekilde balık ve peynir de yapılır.... devamı
1. Bitkisel kaynaklı tüm gıda maddelerinde bulunan ve insan vücudu tarafından birinci dere... devamı
Acı kırmızıbiber.
230 -240 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada kavrulur.
Küçük salatalık(hıyar) turşusuna verilen isimdir.
Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.
Birçok pastanın temel malzemesi olan yumurta, şeker ve undan yapılan, sünger gibi yumuşacı... devamı
150 - 180 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada koyu sarı renk al... devamı
Halk arasında "kızamık şekeri "olarak bilinir. Eritilmiş şeker, limon suyu ve kırmızı gıda... devamı