Özgün Yemek Tarifleri

Bir Taşım Kaynatmak nedir, ne demek?

Bir Taşım Kaynatmak hakkında bilgi

Bir Taşım Kaynatmak

1. Bir defa kaynatıp almak. Kaynamaya başlama anı.

2. Sıvı bir gıdanın ya da yemeğin tam olarak kaynamaya başladığı zamanda ateşin kapatılması.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Stuffed Vine Leaves Nedir?

Yaprak Dolması

Gıda Zehirlenmesi Nedir?

Tükettiğimiz gıdalarda var olan toksik maddelerin neden olduğu gıda kaynaklı hastalıklar.... devamı

Kuyruk Yağı Nedir?

Kasaplık koyun türlerinin kuyruk bölümünde bulunan içyağına verilen isim.

Kuzu Kulağı Nedir?

Yaprakları ıspanağa benzeyen ve salata yapımında kullanılan tadı ekşimsi küçük yapraklı bi... devamı

Moleküler Gastronomi Nedir?

Gıdaların pişirilmesi aşamasında gıdalarda meydana gelen değişimleri ve bu değişimlere yol... devamı

Moril Nedir?

Kuzu mantarı.(Fr. Morille)

Randıman Nedir?

Verim, verimlilik.

Tağşiş Nedir?

Bir ürünün doğallığını, içine başka bir şey karıştırarak bozmak.

Temizlik Nedir?

Gıda ile temas eden alet, ekipman ve yüzeylerin gıda artıklarından, kirlerden arındırılmas... devamı

Vejetaryen Nedir?

Et yemeyen kişi. (Fr. Végétarien)