Bir Taşım Kaynatmak
1. Bir defa kaynatıp almak. Kaynamaya başlama anı.
2. Sıvı bir gıdanın ya da yemeğin tam olarak kaynamaya başladığı zamanda ateşin kapatılması.
1. Bir defa kaynatıp almak. Kaynamaya başlama anı.
2. Sıvı bir gıdanın ya da yemeğin tam olarak kaynamaya başladığı zamanda ateşin kapatılması.
Yaprak Dolması
Tükettiğimiz gıdalarda var olan toksik maddelerin neden olduğu gıda kaynaklı hastalıklar.... devamı
Kasaplık koyun türlerinin kuyruk bölümünde bulunan içyağına verilen isim.
Yaprakları ıspanağa benzeyen ve salata yapımında kullanılan tadı ekşimsi küçük yapraklı bi... devamı
Gıdaların pişirilmesi aşamasında gıdalarda meydana gelen değişimleri ve bu değişimlere yol... devamı
Kuzu mantarı.(Fr. Morille)
Verim, verimlilik.
Bir ürünün doğallığını, içine başka bir şey karıştırarak bozmak.
Gıda ile temas eden alet, ekipman ve yüzeylerin gıda artıklarından, kirlerden arındırılmas... devamı
Et yemeyen kişi. (Fr. Végétarien)