Özgün Yemek Tarifleri

Aromatik Malzeme nedir, ne demek?

Aromatik Malzeme hakkında bilgi

Aromatik Malzeme

Tat, lezzet ve koku amacıyla doğranarak veya bütün olarak hazırlanan soğan, havuç, kereviz dalı, pırasa yaprağı, maydanoz sapı, kekik, defne yaprağı, karanfil vb. Bu aromatik malzemeler, genelde, yemek pişiminden sonra eklenir veya bir başka yerde kullanılır.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Labada Nedir?

Karabuğdaygillerden, dere kıyılarında, sulak çayırlarda kendiliğinden yetişen, çok yıllık ... devamı

Mercanköşk Nedir?

Kekiğe çok yakın bir ottur. Salatalardan başka et yemeklerinde, sebzelerle de kullanılır. ... devamı

Pavurya Nedir?

Bir cins yengeç.

Pişme Noktası Nedir?

Pişme esnasında, yiyecek bir maddenin piştiğini gösteren en uygun an.

Pişme Süresi Nedir?

Pişme başladıktan sonra, pişene kadar geçen, aktif süre. Örneğin; kurabiye 190 derecede 20... devamı

Poelee Nedir?

Tava.

Pompay Nedir?

Saman elması.

Sakız Kabağı Nedir?

Dolmalık kabak.

Salata Yağı Nedir?

Salatalarda kullanılan ve yüksek ısıya çok dayanıklı olmayan genellikle doymamış yağ asidi... devamı

Salmak Nedir?

İçine atmak, koymak veya dökmek. Pirinç veya makarna suya salınır.