Özgün Yemek Tarifleri

Aromatik Malzeme nedir, ne demek?

Aromatik Malzeme hakkında bilgi

Aromatik Malzeme

Tat, lezzet ve koku amacıyla doğranarak veya bütün olarak hazırlanan soğan, havuç, kereviz dalı, pırasa yaprağı, maydanoz sapı, kekik, defne yaprağı, karanfil vb. Bu aromatik malzemeler, genelde, yemek pişiminden sonra eklenir veya bir başka yerde kullanılır.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Fork-Knife-Spoon Nedir?

Çatal- Bıçak- Kaşık

Vejetaryen Nedir?

Et yemeyen kişi. (Fr. Végétarien)

Maydanoz Nedir?

Her türlü salata ve yemekte kullanılır. Kök maydanozda ıtırlı bir yağ bulunduğundan bazı s... devamı

Yarpuz (Yöresel Tanım) Nedir?

Naneye benzeyen, soğuk çorbalara koyulan bir bitki.

Klorojenik Asit Nedir?

Kahvenin asiditesini veren ana asitlerden. Tadı kötü olup, kahve fırınlandıkça giderek kay... devamı

Shopping Bag Nedir?

Pazar Çantası

Lonj Nedir?

Dana ve karacanın omuzu altından kuyruğa giden sırt kemiğinin yarı kısmı.

Melis Otu Nedir?

Salata veya taze meyveler ile kullanılır.

Ördek Palazı Nedir?

4-6 aylık ördek yavrusu.

Pariziyen Kaşığı Nedir?

Sebze ve meyvelerden, küçük top biçimli garnitürler veya süsleyiciler çıkarmak için kulanı... devamı