Antre
1-Çorba ve başlangıç yemeğinden sonra sunulan üçüncü yemek. 2-Ana yemekten önce yenilen yemek.
1-Çorba ve başlangıç yemeğinden sonra sunulan üçüncü yemek. 2-Ana yemekten önce yenilen yemek.
Badem ezmesi.
Hastalık oluşturan mikrop; zararlı mikrop.
Özellikle soslarda, et ve balık yemeklerinde kullanılır.
Semizotu.
Pişme esnasında, yiyecek bir maddenin piştiğini gösteren en uygun an.
Yiyeceğin içinde piştiği su. Salçalı su, et suyu, balık suyu veya herhangi bir su.
Pişme başladıktan sonra, pişene kadar geçen, aktif süre. Örneğin; kurabiye 190 derecede 20... devamı
1- Tavada pişirme yöntemi. 2- Derin bir tencerede, biraz su ve aromatik sebzelerle, ir... devamı
Börülce.
Gizli müşteri kitlesi (otelcilikte müşteri potansiyeli). Ortaya çıkmamış ancak ortaya çıkm... devamı