Özgün Yemek Tarifleri

Antre nedir, ne demek?

Antre hakkında bilgi

Antre

1-Çorba ve başlangıç yemeğinden sonra sunulan üçüncü yemek. 2-Ana yemekten önce yenilen yemek.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Katı Hamur Nedir?

Kulak memesi yumuşaklığında hazırlanmış hamur.

Kızartma Nedir?

Herhangi bir ısı yardımıyla, önce dış yüzeyinden başlayıp, kızartılarak pişirilen yiyecek.... devamı

Krema Torbası Nedir?

Pastacıların kullandığı, içine krema veya başka bir şey koyup sıkma işine yarayan üçgen to... devamı

Kuru zahter (Yöresel Tanım) Nedir?

Tarsusta baharatla karıştırılmış ve dövülmüş karpuz çekirdeği.

Kurut (Yöresel Tanım) Nedir?

Yoğurt veya çökeleğin kurutulmuşu.

Kuvertur (Couverture) Nedir?

Pasta, tatlı ve desertler üzerine, süs veya parlatma amacıyla sürülen ve kaplanan pastacıl... devamı

Labada Nedir?

Karabuğdaygillerden, dere kıyılarında, sulak çayırlarda kendiliğinden yetişen, çok yıllık ... devamı

Lipit (Lipid) Nedir?

Halk arasında yaygın olarak bilinen adıyla yağ. Lipit, tüm yağları kapsayan bir terimdir. ... devamı

Mercanköşk Nedir?

Kekiğe çok yakın bir ottur. Salatalardan başka et yemeklerinde, sebzelerle de kullanılır. ... devamı

Pezek, Pezik (Yöresel Tanım) Nedir?

Pazı bitkisi.