Özgün Yemek Tarifleri

Akut nedir, ne demek?

Akut hakkında bilgi

Akut

"Hızlı başlayan" ya da "kısa süreli" anlamında ve hastalıkları tanımlamakta kullanılan terimdir.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Enzimatik Salgı Nedir?

Ağız sulanması, organik salgı.

Gastronomik (Gastronomique) Nedir?

İyi yemek yapma sanatıyla ilgili.

Gavut (Yöresel Tanım) Nedir?

Patlamış mısırın un hali.

Gevşetme Nedir?

Yemeğin yumuşatılması, sulandırılması.

Gezdirmek Nedir?

Bir yemeğin ya da gıdanın üzerinde şerbet, tuz baharat vb. başka bir gıdanın gelişi güzel ... devamı

Glasaj (Glacage) Nedir?

Glase yapma usulü, parlatma, cilalama. Kuvertürle pastanın üzerini kapama.

Griye (Grille) Nedir?

Bir yemeği ızgarada pişirme usulü.

Hardal Nedir?

Bu bitkinin tohumu un durumuna getirilir ve sirkeyle karıştırılarak macun kıvamında bir ka... devamı

Haşhaş Tohumu Nedir?

Haşhaş bitkisinin tohumudur. Mavi - siyah veya beyaz renkte olur. Ekmek, çörek, börek gibi... devamı

Havaneli Nedir?

Havanda bir şeyi dövmeye yarayan tokmak.