Agar Agar
Malezyaca bir kelime olan Agar Agar, Hint Okyanusu ile Büyük Okyanus’ta bol miktarda bulunan kızıl su yosunlarından elde edilmektedir. Değişik renklerde, düzleştirilmiş yassı şeritler, topak ya da toz halinde bulunmaktadır. Pastacılıkta, aynı jelatin gibi ürünleri koyulaştırmak için kullanılmaktadır ancak jelatiden daha güçlü bir yapısı vardır. Hafif ateş üzerinde suda eridiğinde çözülmekte, kaynadıkça yoğunlaşmakta, soğudukça da koyu kıvamlı pelte halini almaktadır.
Et yemeyen kişi. (Fr. Végétarien)
Her türlü salata ve yemekte kullanılır. Kök maydanozda ıtırlı bir yağ bulunduğundan bazı s... devamı
Naneye benzeyen, soğuk çorbalara koyulan bir bitki.
Kahvenin asiditesini veren ana asitlerden. Tadı kötü olup, kahve fırınlandıkça giderek kay... devamı
Dana ve karacanın omuzu altından kuyruğa giden sırt kemiğinin yarı kısmı.
Salata veya taze meyveler ile kullanılır.
Sebze ve meyvelerden, küçük top biçimli garnitürler veya süsleyiciler çıkarmak için kulanı... devamı