Özgün Yemek Tarifleri

Agar Agar nedir, ne demek?

Agar Agar hakkında bilgi

Agar Agar

Malezyaca bir kelime olan Agar Agar, Hint Okyanusu ile Büyük Okyanus’ta bol miktarda bulunan kızıl su yosunlarından elde edilmektedir. Değişik renklerde, düzleştirilmiş yassı şeritler, topak ya da toz halinde bulunmaktadır. Pastacılıkta, aynı jelatin gibi ürünleri koyulaştırmak için kullanılmaktadır ancak jelatiden daha güçlü bir yapısı vardır. Hafif ateş üzerinde suda eridiğinde çözülmekte, kaynadıkça yoğunlaşmakta, soğudukça da koyu kıvamlı pelte halini almaktadır.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Fork-Knife-Spoon Nedir?

Çatal- Bıçak- Kaşık

Shopping Bag Nedir?

Pazar Çantası

Vejetaryen Nedir?

Et yemeyen kişi. (Fr. Végétarien)

Maydanoz Nedir?

Her türlü salata ve yemekte kullanılır. Kök maydanozda ıtırlı bir yağ bulunduğundan bazı s... devamı

Yarpuz (Yöresel Tanım) Nedir?

Naneye benzeyen, soğuk çorbalara koyulan bir bitki.

Klorojenik Asit Nedir?

Kahvenin asiditesini veren ana asitlerden. Tadı kötü olup, kahve fırınlandıkça giderek kay... devamı

Lonj Nedir?

Dana ve karacanın omuzu altından kuyruğa giden sırt kemiğinin yarı kısmı.

Melis Otu Nedir?

Salata veya taze meyveler ile kullanılır.

Ördek Palazı Nedir?

4-6 aylık ördek yavrusu.

Pariziyen Kaşığı Nedir?

Sebze ve meyvelerden, küçük top biçimli garnitürler veya süsleyiciler çıkarmak için kulanı... devamı